Olethan hyvässä vireessä 💚

terapeutti ja sen koira

Tervetuloa lukemaan Hyvässä vireessä -yrityksen arjen vireysviestejä! 💚

Olen Virpi Vaarala, yrittäjä, toimintaterapeutti (AMK) ja ratkaisukeskeinen coach. Toivon tavoittavani näillä viesteillä ja yritykseni palveluilla sinut, kun tarvitset tukea, tsempparia ja rinnalla kulkijaa arkeesi.

Valitsin yritykseni nimen pitkän harkinnan jälkeen. Se kuvaa parhaiten tarjoamiani palveluitani ja pyrkimystäni auttaa sinua löytämään, ja ylläpitämään, oma hyvä vireesi arjessasi. Meillä on elämässä sekä hyviä että heikkoja hetkiä, ja erilaisia elämänvaihteita esim. kuormitukseen tai sairastumisiin liittyen. Kuormittavissa tilanteissa vireystila voi kääntyä liikaa joko ylivireyden puolelle tai vastaavasti jumittua alivireyteen. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää ylläpitää sopivaa, hyvää virettä. On olennaista tunnistaa oma vireystilansa, sen vaihtelut, ja oppia keinoja saavuttaa hyvän vireen tila, jossa yli- tai alivireys eivät liikaa hallitse omaa elämää.

Palveluitani ovat toimintaterapia ja ratkaisukeskeinen coaching. Toteutan palveluita etänä/videoyhteydellä koko maan alueella. Etäyhteydessä käytän tietoturvallista, Valviran hyväksymää Navisec Health -ohjelmaa. Käytän palveluissani tutkittuja menetelmiä mm. hyväksymis- ja omistautumisterapiasta (HOT) ja positiivisesta psykologiasta.

Merkityksellistä arkea toimintaterapian keinoin

Toimintaterapia on erinomainen terapiamuoto auttamaan erityisesti silloin, kun voimavarasi ovat vähenemässä ja huomaat omassa fyysisessä ja/tai henkisessä toimintakyvyssäsi arkea haittaavia muutoksia. Toimintaterapia on ollut jo reilut sata vuotta toimiva terapiamuoto ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena. Merkityksellinen toiminta ja osallisuus ovat meille ihmisille erittäin tärkeitä tekijöitä elämässä. Jos näissä tapahtuu negatiivisia muutoksia, hyvinvointimme heikentyy, eikä elämä tunnu yhtä mielekkäältä kuin aiemmin. Toimintaterapeuttina olen kiinnostunut sinusta kokonaisena ihmisenä. Olen kiinnostunut mm. arjestasi, rutiineistasi, vahvuuksistasi, arvoistasi, mielenkiinnonkohteistasi ja ympäristöstäsi. Yhdessä tilannettasi pohtien ja keskustellen pääsemme rakentamaan mielekkäiden toimintojen kautta juuri sinulle sopivaa, hyvävireistä ja merkityksellistä arkea.

Coaching tavoitteiden saavuttamisen tukena

Ratkaisukeskeinen coaching on hyvä menetelmä, kun haluat saavuttaa uusia tavoitteita ja miettiä uutta suuntaa elämääsi. Coaching-keskustelut ovat tulevaan suuntaavia, sinun itsetuntemustasi syventäviä tapaamisia, joissa pääset kysymysten ja eri tehtävien avulla pohtimaan, mikä on juuri sinulle tärkeää ja millä askelilla pääset tavoitteisiisi. Ratkaisun avaimet ovat sinulla itselläsi. Valmiita ratkaisuja, sääntöjä tai rajoitteita en coachina tarjoa. Coaching auttaa sinua pohtimaan omia tunnetaitojasi, uskomuksiasi ja toimintamallejasi. Pääset myös opettelemaan uusia toimintatapoja ja kehittämään mm. itsemyötätuntoasi ja reflektointitaitojasi.

Ota yhteyttä!

Tärkein tehtäväni on auttaa sinua elämään itsellesi merkityksellistä arkea, omannäköistäsi elämää. Toivottavasti pääsen tukemaan sinua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Olethan siis yhteydessä matalalla kynnyksellä. Jo yksikin tapaaminen voi auttaa sinua eteenpäin.

Ja jos koet, että tilanteesi on jo mutkistunut ja pitkittynyt, etkä tiedä, kuka voisi sinua auttaa, olethan erityisesti silloin yhteydessä, niin jutellaan lisää ja keskustellaan, miten minä voisin olla avuksi.

Kiitos, että luit tekstini. Mielelläni kuulen sinusta, joten laitahan viestiä tulemaan. 😊

Hyvää virettä helmikuuhun! 💚

Saa jakaa:
Skip to content