Oikea ikä ja riittävä kokemus työelämässä?

Onko työhakijana tai yrittäjänä koskaan oikean ikäinen ja riittävän kokenut?

Blogin kuvassa näkyvät kommentit ovat hyvän ystäväni työuran alkupään työhaastattelutilanteesta. Ystäväni uskalsi haastaa työnantajan epäilykset, kumosi ne innostuksellaan ja hyvällä asenteellaan ja sai työpaikan.

Uskottavan kokematon

Uskottavuus ja kokemus on pyörinyt viime aikoina paljon mielessäni suunnitellessani toisen yrittäjäystäväni kanssa verkkokurssia. Yritysneuvojan mukaan haasteenani on vähäinen uskottavuus verkkokurssin tuottajana, koska olen melko vastikään valmistunut ja yrittäjäkokemustakaan ei ole vielä ehtinyt kertyä. Tunnustan, etten itse ollut älynnyt ajatella koko uskottavuus -näkökulmaa ollenkaan. Olin vain innoissani siitä, että pääsemme auttamaan ihmisiä hyödyntämällä osaamistamme ja vahvuuksiamme. Oli myös vähän vaikea sulattaa ajatusta, että viisikymppisenäkin olisi vielä kokematon. Mutta ehkä siinä on joku positiivinen puolikin, kunhan saan siitä kiinni…

Rohkeampi antaisi ehkä piutpaut tällaisille uskottavuus -epäilyille. Tällainen vähemmän rohkea hahmo jää miettimään, kannattaako koko verkkokurssia sitten edes tehdä. Luulen, etten ole yksin näissä tilanteissa, jossa ulkopuolelta heitetty epäilys kalahtaa kapulana rattaaseen ja homma tekee mieli jättää kokonaan kesken.

Vinkkejä osaamisen tunnistamiseen

Mikä sitten neuvoksi? Monelle meistä on tuttua työuran vaihtelevat tilanteet. Työmarkkinat muuttuvat, oma kiinnostus muuttuu, mahdolliset vanhempainvapaat vievät ansaitusti huomion työstä perheeseen, haluamme vaihtaa alaa, haemme aiempia vaativampia töitä tai ryhdymme yrittäjiksi. Tällöin uskottavuutta, kokemusta ja taitoja voi olla vaikea hahmottaa itselleen, saati työnantajalle tai potentiaalisille asiakkaille.

Jos löydät itsesi vastaavasta tilanteesta, voit halutessasi kokeilla esimerkiksi seuraavia keinoja. Ole edelleen tyytyväinen ja ylpeä juuri tästä elämäntilanteestasi ja kokemuksestasi. Tilanne tulee muuttumaan, taas, kokemukset karttuvat päivä päivältä, tilanne ei ole staattinen. Kuten ystäväni työhaastattelussa totesi, ikää ja kokemuksia kertyy aina, jos saa elää ja tehdä. Kokeile eri asioita, opiskele uutta. Pyydä palautetta työkavereilta, esihenkilöiltä ja asiakkailta, hyödynnä sitä ja kehity myös sitä kautta. Kysy läheisiltäsi hyviä luonteenpiirteitäsi, pyydä tukea ja kannustusta. Toimi, tee ja opi, ja reflektoi kokemaasi ja oppimaasi.

Hyödynnä verkostojasi. Kerää esimerkiksi vapaaehtoistyössä arvokasta kokemusta. Jatka sen tekemistä, mikä toimii ja korjaa sitä, mikä ei toimi. Perusta toimintasi vahvuuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin, omiin arvoihisi, niin tekeminen ja kehittyminen on helpompaa. Tee sitä, mikä sinua kutsuu. Näiden myötä itsetuntemuksesi pääsee toivottavasti kehittymään, alat hahmottamaan paremmin taitojasi ja pystyt ajan mittaan sanoittamaan osaamistasi yhä paremmin. Ja jos tarvitset lisäapua oman osaamisesi tunnistamisessa ja työnhakupapereidesi päivittämisessä, ota yhteyttä.

Värikäs ja kannustava työyhteisö

Työelämä tarvitsee meitä kaikkia, eri-ikäisiä, eri kokemuksilla ja taidoilla varustettuja ihmisiä. Kaikkien kokemukset ja näkemykset ovat tarpeen ja ne kannattaa ottaa hyötykäyttöön. Sekä uusia silmäpareja että kokeneempia tarvitaan, kukaan ei voi osata kaikkea. Jos löydät itsesi tilanteesta, jossa koet, ettei sinulla on työssä enää mitään opittavaa, etsi ihmeessä uusia näkökulmia, ehkä jopa uusi tehtävä. Aina on uutta, jota voi oppia ja pitää mielensä vireänä. Työssä tarvitaan sekä rutiineja että uuden oppimista, sekä mielellään edes silloin tällöin niitä flow-tilanteita, jossa aika ikään kuin pysähtyy.

Jos työkaverinasi on juuri nyt uransa alussa oleva työntekijä tai alanvaihtaja, olethan ystävällinen, kannustava ja rohkaiseva. Muistat varmaan, kuinka jännittävää ja epävarmaa oman työurasi alku oli? Kaikki ystävälliset sanat ja ohjeet tulevat tarpeeseen. Jos et itse saanutkaan kehuja työurasi alussa, ole rohkea nyt ja jaa kannustusta toisille. Tämä ”tuoreiden” työkavereiden lämmin kohtaaminen on ajankohtaista pian monilla työpaikoilla kesätyöntekijöiden tullessa tuuraajiksi. Yksikin aito ja hyvä kohtaaminen voi olla todella merkityksellistä. Se on ilmainen lahja, jonka voit antaa toiselle.

Lopuksi

Ja siitä verkkokurssista vielä, että kyllä se tässä varmasti toteutetaan. Oli sitä uskottavuutta sitten eli ei… 😉 Jos olet kiinnostunut verkkokurssista, jossa kehitetään itsetuntemusta ja omaa hyvinvointia työelämässä, voit lähettää viestin yhteydenotto -sivulla sähköpostiosoitteesi kera, niin lähetämme lisätietoa kurssista, kun asia kesän mittaan etenee.

Työniloa ja hyvää virettä 💚

 

Lue lisää:

Ohjeita nuorelle työnhakijalle

Duunitori: Kiinnostaako alanvaihto?

Alanvaihtaja, hyödynnä siirrettävät taitosi

(linkit aukeavat uusiin välilehtiin)

Saa jakaa:
Skip to content