Toimintaterapia on hyödyllistä, kun toiminta- tai työkykysi on heikentynyt, voimavarasi ovat vähenemässä ja sinulla on vaikeuksia selvitä arjessasi. Toiminta- tai työkyvyn heikentymistä voi tulla esim. pitkittyneissä stressi- ja kuormitustilanteissa, ahdistuneisuuden, masennuksen tai muun sairastumisen, vammautumisen tai ikääntymisen myötä.

Merkityksellistä arkea

Toimintaterapeuttina tärkein tehtäväni on auttaa sinua elämään itsellesi merkityksellistä arkea. Käytän terapiassa käytännönläheisiä, tutkittuun tietoon perustuvia arviointi- ja kuntoutusmenetelmiä. Hyödynnän myös hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) tutkittuja menetelmiä. Pääset edistämään ja ylläpitämään omaa toiminta- ja työkykyäsi, terveyttäsi ja hyvinvointiasi sinulle mielekkäiden toimintojen terapeuttisen käytön avulla.

Kirkastamme sinulle merkitykselliset arjen ja elämän eri osa-alueet, tarpeet, tavoitteet, arvot ja motivaatiotekijät. Vahvistamme vahvuuksiasi ja voimavarojasi, ja kehitämme taitojasi ja toimintatapojasi. Huomioimme sekä henkisen että fyysisen toimintakykysi, ja toimintaympäristösi haasteet ja mahdollisuudet. Otamme tarvittaessa erilaisia tukimenetelmiä ja apuvälineitä käyttöön, että arkesi sujuu ja merkityksellinen elämä on mahdollista.

Toimintaterapian hyödyt

Toimintaterapeuttina voin tukea sinua mm.

  • vaativissa elämäntilanteissa
  • neuropsykiatristen oireiden kanssa
  • erilaisissa stressi-, kuormitus- tai muutostilanteissa
  • toiminta- ja työkyvyn muutostilanteissa, esim. kun tarvitset varhaista tukea työpaikalla
  • pitkän sairauspoissaolon jälkeen työpaikalle palatessasi

Minulla on kokemusta erityisesti neuropsykiatrisesti oireilevien aikuisten tukemisesta, työkyvyn muutoksiin liittyvistä tilanteista ja työhön paluun tukemisesta toimintaterapian keinoin. Toimintaterapeuttina tuen mielelläni myös pitkittyneen sairastelun tai stressitilanteen aiheuttaman toiminnallisen epätasapainon korjaamisessa. Autan sinua arkesi sujuvoittamisessa sekä omien voimavarojesi ja hyvän vireesi löytämisessä.

Tule sellaisena kuin olet

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, mutta asiakkaanani et tarvitse diagnoosia tai lähetettä. Voit tulla toimintaterapiaan itsemaksavana asiakkaana, tai keskustella lääkärisi kanssa, oletko oikeutettu saamaan maksusitoumuksen terapiaan.

Tapaamisten määrä sovitaan tilanteesi ja tarpeidesi perusteella. Tapaamisia on keskimäärin kerran viikossa. Toimintaterapiajakso kokonaisuudessaan kestää tavallisimmin 5–30 kertaa. Voit tulla toimintaterapia-asiakkaakseni, jos olet yli 18-vuotias. Tapaamiset toteutetaan tietoturvallisella videoyhteydellä.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Toimintaterapeuttina olen laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö ja noudatan toimintaterapeuttien ammattieettisiä ohjeita.
Voit lukea lisää toimintaterapiasta Toimintaterapeuttiliiton sivuilta.
Lue lisää palvelusetelistä täältä.
(linkit aukevat uuteen välilehteen)

Skip to content